Home Events - Musik & Talang Bakom varje framgångsrik artist står en A&R – eller?

Bakom varje framgångsrik artist står en A&R – eller?

Sjärnskottet ILON har hittills hänfört publiken med låtarna Selfish love och den senaste hiten Tobacco. Till och med Billie Eilish bror Finneas O’Connor har höjt ILON till skyarna. Men hur har ILONs väg till framgång sett ut och vilken roll har skivbolagets A&R Fredi Lundén haft i processerna? Hur ser förhållandet mellan artist och A&R ut, hur samarbetar de? Få en inblick i arbetet bakom hitlåtarna och framgångarna i denna panel.

Moderator: Emil Rosendahl

Datum

25.09.2021
Expired!

Tid

14:00

Platser

Fontanaclub
Vasa
Kategori

Medverkande

 • ILON
  ILON

  Den finska singer-songwritern ILON debuterade på hösten 2020 och har sedan dess släppt flera singlar. Hon kom nyligen på andra plats på YleX breakthrough lista. ILON har med sina sköna poplåtar väckt uppmärksamhet såväl i Finland som ute i världen, i internationella musikbloggar och hennes låtar har t.o.m. spelats på collegeradiostationer i USA. Teosto har lyft fram ILON som en av de intressantaste artisterna i musikvärlden just nu och hon har bl.a. spelat in Grammy vinnande Finneas O’Connell’s låt efter att han förälskat sig i hennes röst.

 • Fredi Lundén
  Fredi Lundén

  Fredi Lundén har jobbat som A&R för Sony Music Finland i fem år och har även jobbat som Internationell A&R samt Head of A&R för Warner Baltics. Fredi är även A&R för ett flertal artister, såsom stjärnskottet ILON.

 • Emil Rosendahl
  Emil Rosendahl

  Emil kommer att agera som moderator under Musik & Talang 2021.

  Emil är till yrket kulturproducent och jobbar till vardags som projektkoordinator och producent för samarbetsprojektet Musikutbildning i Finland. Från och med hösten 2021 jobbar han även aktivt med att scouta nya artister och band för att bygga upp sitt egna management, RoseValley MGMT. Trots sin korta tid i arbetslivet har Emil hunnit bygga upp en bred bas av erfarenhet inom musikbranschen, för att kunna lägga grunden för en framtida karriär inom skivbolagsbranschen.