Home Events - Musik & Talang Alla ögon på Asien

Alla ögon på Asien

Musikscenen i Asien fullkomligen blomstrar och asiatiska hits äntrar topplistor också här i väst. Du kanske har hört om K-pop och J-pop, men hur är det med C-pop och T-pop? Hur är det sen med cantopop, mandopop och hokkien pop? Få en djupdykning i A-popens bottenlösa värld och hör våra framgångsrika låtskrivare diskutera kring dess framfart i världen.

Datum

24.09.2021
Expired!

Tid

15:00 - 15:45

Platser

Fontanaclub
Vasa
Kategori

Medverkande

 • Victor Sågfors
  Victor Sågfors

  Victor är musikproducent & förläggare inom J-pop, K-pop och C-pop.

  Sedan 2014 har Victor inriktat sitt låtskrivande på den asiatiska popmarknaden och har toppat listorna, främst i Japan med bl.a. artister som ARASHI och Hey! Say! JUMP! Numera driver han även musikförlaget Roko Music Publishing där han scoutar nya talanger inom låtskrivande som han introducerar för den asiatiska marknaden.

 • Henri Vuortenvirta
  Henri Vuortenvirta

  Henri Vuortenvirta är en musikproducent, låtskrivare och artist från Vasa. Han är förlagd av Hybrid Music UK (tidigare Sugar House Publishing) och har placerat flera låtar till artister i bland annat Japan, Sydkorea och Kina. Henri skriver och producerar även låtar och uppträder med det finlandssvenska bandet Bastupojkarna, som upplevt framgång i hela norden med sammanlagt över 5 miljoner streams på Spotify och YouTube.

 • Sofia Ahläng
  Sofia Ahläng

  Sofia Ahläng är 20 år och kommer från Solf i Österbotten. I hela sitt liv har hon sysslat med musik, lärt sig flera instrument och sett flera stora rockband.

  År 2017 släppte Sofia sina första singlar, ”Youth Attack” och ”Sugar”, båda producerade av Janne Hyöty. Youth Attack har även blivit släppt som en musikvideo. Från och med år 2017 är hon även en av de unga talangerna på Sugarhouse Publishing, där hon har agerat som låtskrivare. Tidigare hade hon endast skrivit låtar åt sig själv, men låten ’Teamo’ blev den första låten som hon skrev åt en annan artist inom K-pop, som senare blev en av de mest nerladdade låtarna i världen. Idag studerar hon nordiska språk vid Helsingfors universitet.