Home Events - Musik & Talang From jazz to jam på Doobop Club

From jazz to jam på Doobop Club

En helkväll med skön musik på The DooBop Club. Under kvällen uppträder Susanna Sandell, Henrik Heselius, Afrojazz Quintet och Kuusikoski. Kvällen avrundas med en öppen jamsession under ledning av Rock Donna.

Datum

24.09.2021
Expired!

Tid

19:30 - 23:30

Platser

The DooBop Club
Kategori

Medverkande

 • Afrojazz Quintet
  Afrojazz Quintet

  Det finländsk-afrikanska bandet Afrojazz Quintet, grundat av konstnären-musikern Alvar Gullichsen, är känt som ett svängigt husband på Afrojazz Club i Helsingfors. År 2018 tillslöt sig Charlotta Kerbs som sångsolist och bandet bandade in första albumet “Bongo Jazz”, vilken gavs ut hösten 2019.

  Musiken har sina rötter i västafrikansk rytmmusik. Förutom sina egna låtar har Afrojazz Quintet en bred repertoar av västafrikansk världsmusik, reggae, funk, soul och blues. Bandet är för tillfället aktuella med att spela in sitt andra album med stöd av Svenska Kulturfonden. En singel från den nya plattan kommer släppas hösten 2021.

 • Kuusikoski
  Kuusikoski

  Från Finlands västkust kommer Kuusikoski, ett nytt band med rötter i blues och soulmusik. Kuusikoski har ett fräscht sound som även tar dig tillbaka till tiderna när band spelade sina instrument, när musiken var som bäst live på scen och det genuina var drivkraften för musikkonsumtion och kultur. Kuusikoski består av fantastiska musiker som spelar låtar med själ och en djupt rotad passion för musik; musik som har en verklig kvalitetskänsla. Varje sound och not hörs på Kuusikoskis studio liveinspelningar.

  I bandet:
  Marcus Granfors
  Anna-Karin Berg
  Vik: Tuukka Aitoaho
  Juha Saunala
  Julius Thölix
  Peter Enroth
  Anders Sjölind
  Robin Käldström

 • Susanna Sandell
  Susanna Sandell

  Susanna Sandell skriver och sjunger pop på finlandssvenska med musikaliska influenser av visa och nordisk jazz. Susanna släppte sin debutsingel ”Springer ingenstans” 26.5 och kommer ge ut en EP i september.

 • Henrik Heselius & Nouxio
  Henrik Heselius & Nouxio

  Skådespelaren, scenkonstnären och musikern Henrik Heselius från Helsingfors debuterar som soloartist, denna gång på modersmålet svenska.

  Heselius har gjort musik så gott som hela livet och har varit grundande medlem i bland annat Crystal Clears, Valhe, The Wha’s och The Nancy Wha.

  För tillfället är Henrik aktuell med de två första singlarna ”Inlindad” och ”Cirklar” som släpptes i början av juni. Låtarna består av avskalad och stämningsfull musik som vilar på ett lätt komp av nylonsträngad akustisk gitarr, insvept i mjukt viskad och meditativ lyrik. Låtarna har tagits väl emot i Finland, Sverige och Tyskland och har lyfts fram som Top 10 i bland annat Kaaoszines “Kiinnostavimmat Uutudet”, Big Sun Records “Modern Indie Folk” och HQindies “Nordic Indie Pop”. 
Framöver kommer en rad singlar att leda fram till ett större släpp till hösten.