Pressmeddelande 28.4.2016

Stjärnornas trummis besöker Musik & Talang

Mannen som i åratal arbetat med Quincy Jones, har bland annat spelat med artister som Michael Jackson, Chaka Khan, Lionel Richie, Eric Clapton, Madonna, Barbara Streisand och spelat på soundtracken till många kända filmer, till exempel “The Bodyguard” och “Independence Day”.

– Det är en otrolig chans att kunna bjuda in en levande legend som John Robinson till Musik & Talang i Vasa, säger verksamhetsledare Martin Enroth. Jag vågar nästan påstå att de flesta av oss hört någon av de otaliga inspelningar han gjort. Tänk bara på Michael Jacksons album “Off the wall” eller “We are the world” vilken otrolig spridning de låtarna har fått.

– Att Robinson kommer till Vasa är ingen slump. Tack vare vare vårt breda nätverk och nära samarbete med Musikhuset i Jakobstad, kunde vi boka honom med hjälp av Patrick Lax och Marcus Söderström. Robinson kommer också att arbeta i Jakobstad under sin vistelse i Finland, men vi hoppas att kunna nå ut till en bred publik i och med att Musik & Talang är till för alla som är intresserade att höra honom berätta om sin långa karriär som sessionsmusiker och så får deltagarna såklart höra och se honom spela på nära håll, fortsätter Enroth.