Save the date!

Image

Den nordiska kongressen och festivalen Musik & Talang arrangeras traditionellt den 24-25 september i Vasa och från och med torsdag 27.5 är det möjligt att anmäla sig till kongressen!

Evenemanget har ordnats sedan 2011 och har samlat musikstuderande, branschaktiva i Finland och Norden samt internationella toppnamn i Vasa under september månad för att mötas och diskutera aktuella ämnen inom branschen, skapa nya professionella nätverk samt njuta av livemusik i toppklass. 

Huvudarrangören DUNK r.f. satsar på ett brett program med paneldiskussioner, workshops, forum för nätverkande och livemusikprogram.

Vi är stolta över att i år kunna bjuda in kompositören och kapellmästaren Steve Sidwell, säger Amie Borgar som är konstnärlig ledare för Musik & Talang. Sidwell har orkestrerat för West End och Broadway, han har gjort musik både för film, musikal och storevenemang som OS i London samt arrangerat, spelat in och uppträtt med några av världens största artister. Det är en ära att ha honom som gäst på årets Musik & Talang, säger Borgar.

Även en av Sveriges mest anlitade körsångerskor Britta Bergström gästar Musik & Talang med en workshop. Bergström syns aktivt i bakgrunden i TV-program som “Så mycket bättre” och “Allsång på Skansen” samt TV-galor och musikevenemang och har varit körsångare till några av Sveriges största artister. Efter en digital upplaga i fjol känns det extra betydelsefullt att kunna erbjuda en mötesplats för musiker och andra branschaktiva med möjligheter att skaffa know-how och knyta kontakter. 

Vi ser att årets Musik & Talang kan bli startskottet på ett nytt kapitel, då vi kan blicka framåt efter ett tungt evenemangs- och musikår, säger Musik & Talangs producent Jessica Mattila.

Festivalprogrammet kommer att bjuda på musik ur flera olika genrer på Vasas livescener med för publiken bekanta artistnamn men även nyare band kommer att ta plats på estraderna. I samband med att anmälan till kongressen öppnas den 27.5 är det även möjligt för band och artister att ansöka om att få en plats i liveprogrammet.

Livespelningarna är någonting vi ser extra mycket fram emot. Att få erbjuda spelningar till band och artister känns extra viktigt i år och att få se alla Vasas musikscener vakna till liv under en helg kommer definitivt bli en höjdpunkt på året, konstaterar Mattila.

TILL ANMÄLAN