Smith & Thell och ILON till Musik & Talang

Image
Grammisprisade Smith & Thell har erövrat lyssnarnas hjärtan och nått toppen av listorna i Sverige med ”Forgive me Friend” och ”Hotel Walls”. Duon uppträder på Ritz under Musik & Talang den 25.9. Biljetter till konserten släpps via Netticket och Studio Ticket den 22.6 kl.9. I kongresspasset ingår biljett till konserten. Under kvällen uppträder även singer-songwritern ILON, vars singlar har väckt uppmärksamhet både i Finland och internationellt.

 

2019 var Smith & Thell en av de mest spelade artisterna på svensk radio och turnerade i både Sverige och USA. I november 2019 sålde duon ut sina spelningar i New York, Tampa och Fort Lauderdale. Den svenska publiken känner nog mest till bandet för #1-låtarna ”Forgive me Friend” och ”Hotel Walls” eller som låtskrivare åt flertalet av de senaste årens största svenska låtar. Mary Jane Smith och Victor Thell träffades på ett musikevenemang i sin hemstad Helsingborg och föll pladask för varandras musikaliska lust, ambition, vision och passion för konsten. Därefter tog det några år, ett par singlar, och ett stort antal timmar i studion för Smith & Thell att hitta fram till sitt eget uttryck. Inspirerade av Björk, Alanis Morisette, Bon Iver och Mumford & Sons har gruppen hittat hem i sitt unika country-influerade popsound.

Den finska singer-songwriter ILON debuterade på hösten 2020 och har sedan dess släppt flera singlar. Hon kom nyligen på andra plats på YleX breakthrough lista. ILON har med sina sköna poplåtar väckt uppmärksamhet såväl i Finland som ute i världen, i internationella musikbloggar och hennes låtar har t.o.m. spelats på collegeradiostationer i USA. Teosto har lyft fram ILON som en av de intressantaste artisterna i musikvärlden just nu och hon har bl.a. spelat in Grammy vinnande Finneas O’Connell’s låt efter att han förälskat sig i hennes röst

.