Song Camp 2018

Image

Lägret är tänkt för dig som är en up and coming låtskrivare och som redan har skrivit låtar, producerat och sysslat med låtskrivande, men vill känna på att skriva låtar till specifika leads (beställningar) och referenser tillsammans med Sugar House låtskrivare och producenter Janne Hyöty, Christian Jansson och Mikaela Pada. Du får en inblick i hur det är att jobba på internationell nivå under lite tidspress och med referensramar och förhoppningsvis blir du inspirerad att fortsätta med låtskrivandet. Vi tar in 6 deltagare baserat på ansökningar sända till Musik och Talang senast 2.9.2018. Ansökningsformuläret hittar du längst ner på denna sida.

Workshop

Vi börjar lägret på torsdag kl 14:00 med lunch och därefter ett par timmars workshop, där vi diskuterar olika sätt att jobba med co-writes, bekantar oss med leads och hur man kommer överens om låtsplits, m.a.o vilka andelar man har i den låt som man skrivit ihop med andra. Vi bekantar oss också med Auddly, det nya verktyget för att göra splits digitalt och samtidigt ha en plattform där man laddar upp låtversioner, text, musiker info och annat som hör till låtskrivandet, s.k. metadata. Auddly är ett gratis verktyg för låtskrivare.

Teams och leads

Efter workshopen åker vi till Sugar House Studios på Vasklot. Deltagarna delas in i tre team och väljer ett lead att skriva till. I varje team finns en låtskrivare från Sugar House med. Låten från den första dagen har ingen tidspress och kan färdigställas också efter lägret. Dag 2, alltså fredag 21.9, deltar du i en Musik & Talang panel kl. 11.15 – 12.00 där låtskrivning diskuteras och avslutas med att teamen får beställningar på låtar av Amie Borgar (musikchef Svenska YLE) och Johan Lindroos (musikchef YLE Radio Suomi). De tre färdiga låtarna presenteras under en panel på lördag kl. 15.15 – 16.00 på Musik & Talang där ni får feedback på de nya låtarna från Amie och Johan.

Praktisk info

Deltagaravgiften är 250 euro och inkluderar M&T passet, boende i dubbelrum (med annan lägerdeltagare) to – sö på Hotell Scandic Vasa (Rostensgatan 6) samt lunch to – lö, middag to – fre. Du står för dina resor själv. Från Helsingfors går tåg 9:14 och från Åbo 9:05 och båda är framme i Vasa 13:09. Om du bor i närheten av Vasa, behöver du kanske inget hotell eller om du absolut vill bo i eget rum då justerar vi din deltagaravgift enligt behov.

Ansökan

Ansökan görs via nätet till Musik & Talang med detta ansökningsformulär. Sista dagen för ansökan är söndag 2.9.2018. I ansökan vill vi veta din bakgrund, skolning, erfarenhet av co-writes, vad du har för målsättning med låtskrivandet, ifall du har kontrakt med förlag eller skivbolag, ditt instrument, om du är tracker/producent, top-liner (skriver melodier), textförfattare, sångare, vad du använder för program vid produktion. Vi vill också höra något du gjort så infoga en link till ett par låtar med något utgivet eller en privat t.ex Soundcloud eller Dropbox-link till något som inte är utgivet. Vi vill också veta vad just du bidragit med i respektive låt. Inkludera ditt eget namn i sångspåret om du laddar upp en mp3 så vi vet vem den kommer ifrån.